, Sucha diera kratky opis dvoch akcii

Sucha diera kratky opis dvoch akcii

Autor : Jano


V popise z prveho tohtorocneho Junoveho vikendu v Belianskych Tatrach ( blog.sss.sk/2020/06/21/prvy-tohtorocny-junovy-vikend-v-belianskych-tatrach-piatok-mokra-diera-videa/ ), som prislubil opis z akcii v Suchej diere, ale …… na vsetko nie je cas, tak som spojil do popisu dve akcie v Suchej diere aj s fotkami.

Na prvej akcii v Juny bol primarny ciel natocit video zo sifonu c.1., aby som videl, vedel cez aky vstupny profil prechadzam v NULOVEJ viditelnosti. Zamer sa nepodaril, lebo som kameru tlacil viac ku stropu horniny, aby nezaberala rychlo padajuce sedimenty, ktore sa vytvorili pri vstupe do sifonu. Tymto  padom vstupny profil nebol zaznamenany v dobrej kvalite a dostatocnom casovom priestore, ale asi to nebude uz podstatne pre mna, len som chcel mat lepsie podklady pre pamatovy nacrt. Pri ostrom ponore to skusim opat, aby som bol uspokojeny, ze nekreslim na papier ledajake bludy.

Druha akcia sa konala v Auguste, kde bol primarny ciel prieskum Mokrej diery ( blog.sss.sk/2020/08/25/mokra-diera-prieskum-od-hladinou/ ), ktory sa podaril a nasledne bol v plane potapacsky prieskum Suchej diery do novych priestorov. Ale v okliestenej zostave som usudil, ze netreba tlacit na pilu a treba si pozriet, preskumat cele suche casti Suchej diery. Bola to skvela volba, lebo suche casti ma ocarili a mam o com premyslat, ako tento cely jaskynny sytem je prepojeny, funguje s dalsimi jaskyniami v okoli. Dokonca sme nasli maly vodny tok ( asi odbocka z hlavneho potoka ), ktory sa straca v zuzenych priestoroch jaskyne. Nemame z toho fotky, lebo prechod fotografa cez koncove nizke, uzke blatlive useky severnej chodby odradili od spatnej cesty chodbami juznej strany jaskyne. Tieto boli tiez nizke, siroke, ale bol v nich len riecny piesok, ktory nanosy blata na nasich overaloch postupne, jemne zbrusil prec. Uz sa tesim na dalsiu akciu, ktora zas prinesie nove poznatky o tychto jaskyniach, hlavne postup v Mokrej diere, navsteva jaskyne Javorinka a jej sifonu Morske oko.

 

Jano

, Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii , Sucha diera kratky opis dvoch akcii

Email: Jano Blaho

One thought on “Sucha diera kratky opis dvoch akcii

Comments are closed.