, Akú fotopascu si kúpiť do jaskyne?

Akú fotopascu si kúpiť do jaskyne?

Akú fotopascu si kúpiť do jaskyne?

V minulosti fotopasce slúžili hlavne na monitoring chránených druhov zveri a vtáctva. V dnešnej dobe majú fotopasce omnoho väčšie využitie. V našom blogu sa dočítate ako vybrať fotopascu, ako fotopasca funguje a predstavíme si najdôležitejšie parametre. Tieto nenáročné zariadenia monitorujú Váš objekt dvadsaťštyri hodín denne sedem dní v týždni bez prestávky.

Dnešné fotopasce už dokážu zaznamenávať zábery vo vysokom rozlíšení, vyhotovujú HD video, ktoré má zvuk a posiela ich v reálnom čase na adresu majiteľa fotopasce cez mobilnú sieť. Niektoré fotopasce sú prepojené wifi signálom pričom monitorujú sami seba a širší záber okolia.

V jaskyniarstve sú tieto prístroje potrebné na monitorovanie vchodov a jaskyniarskeho majetku, pričom chránia ich poškodzovanie. Často sú vchody paradoxne atakované samotnými jaskyniarmi, alebo pochybnými ľuďmi, ktorí sa za nich vydávajú. Trestnej činnosti síce nezabránia, ale dokážu upozorniť majiteľa pasce, ktorý napríklad zalarmuje políciu. Páchateľa (ktorý si myslí, že je pri skutku neodhalený) bude už čakať policajná hliadka s dôkazom pri aute.

Dôvody prečo sa takéto veci dejú ?

Dlhodobý a častý pobyt pod zemou spôsobuje vystavenie neviditeľným plynom CO, CO2 a Radónu, čo spôsobuje nič netušiacej zasiahnutej osobe nenávratné poškodenie mozgu. Často to môže byť len nedostatok reálnych problémov, stratenie kontaktu s realitou, závisť, zlomyseľnosť, nedostatočné zorientovanie páchateľa v priestore a v čase, genetická jednoduchosť, ješitnosť, vytretosť, sociopatia, egotizmus, x-tizmus a mnohé iné neblahé ľudské činitele.

Čo je fotopasca a ako fotopasca funguje?

Slovo fotopasca by sme mohli nahradiť aj synonymom – kamerová pasca. Fotopasca urobí fotografiu na základe pohybového snímača ( PIR čidla), kamerové pasce sa preto využívajú nielen na stráženie majetku a usvedčovanie pytliakov, ale napríklad aj na fotografovanie zveri a ocenia ju aj poľovníci, ochranári, ornitológovia, jaskyniari, ktorí chcú chrániť svoj majetok. Týmto stromovým kamerám nevadí dážď, mráz, teplo, fungujú na baterky preto nie je potrebný prístup do elektrickej siete.


Fotopasce Spromise – TOP Hunting cameras
, Akú fotopascu si kúpiť do jaskyne?

Akú fotopascu si teda teda kúpiť a aký je pomer/kvalita ?

Najlacnejší základ – 95 €

bez online MMS a mail monitoringu – fotky 12 Mpx a video v HD kvalite 720p.

Lepšie riešenie 12 MPx fotky a video 1080p so zvukom

170 €

Taká už poloPROFI – Na zlosynov – Top kvalita – Pre profíkov – pohyb až na 25 metrov

Momentálne absolútna jednotka na trhu fotopascí v pomere cena / výkon. Žiadna iná poľovnícka kamera Vám neposkytne toľko skvelých funkcií. A žiadna iná fotopasca s podobnými funkciami nie je tak cenovo dostupná. Reč je o novinke medzi monitorovacími zariadeniami, tzv. fotopascami- SPROMISE S328 12Mpx 940nm. Všetky dostupné nastavenia stromovej kamery SPROMISE S328 dokážete vykonať aj na diaľku z pohodlia domova alebo kancelárie, a to pomocou dvojcestnej komunikácie, ktorou disponuje. Bezproblémovo si ju môžete prestaviť podľa svojich požiadaviek či už z telefónu, tabletu, počítača, notebooku. Prostredníctvom aplikácie alebo jednoduchých a krátkych SMS kódov

285 €

Neviditeľnosť fotopasce je znásobená aj dokonale reálnou kamuflážou. Žiadny zlodej, ani zviera tak nemajú šancu zbadať, že sú monitorovaní. Pre ešte lepšie zabezpečenie fotopasce odporúčame zakúpiť si ochranný kovový box, ktorý je vyrobený presne daný typ fotopasce. Fotopascu odporúčame upevniť oceľovým zámkom, ktorý vám ešte viac zabezpečí Vašu fotopascu.

, Akú fotopascu si kúpiť do jaskyne?

Príslušentvo:

Aby to niekto hneď bez prípravy neukradol, tak to treba mať zabezpečené zámkom

25 €

a musí to mat kryt proti krádeži

29 €

+ konzola na strom

8€

Komplet fotopasca spromice S8+príslušenstvo

247 €


Zlodej zachytený fotopascou
Vzorová fotopaca na ochranu majetku – vonkajšia kamera Covert® Extreme Black 60

—————————————-

Literatúra a zdrojové informácie:

Internet: www.ibo.sk/blog/aku-fotopascu-kupit