, Borinský kras pod bielou prikrývkou

Borinský kras pod bielou prikrývkou

Autor : Jano


Dostal som prekvapivú otázku, že kedy sa môže chodiť do jaskýň. ?  Odpoveď znela, že celoročne chodíme do jaskýň, pokiaľ nie sú stanovené časové obmedzenia právoplatnou výnimkou na prieskum.

Tuto sobotu, boli tiež naplánované prieskumné prace, ktoré mali objavný charakter a dokonca aj oboznamovací pre záujemcov v oblasti jaskyniarstva. Keď napadne sneh v Bratislave ( vždy je z toho kalamita ) ?☹  ale Borinský kras sa premení na zasnežené kráľovstvo, kde človek má príležitosť splynúť s prírodou zahalenou v snehovej prikrývke a vychutnať si pravé zimné aktivity. Vo vnútri jaskyni sú stabilné, ideálne teplotne podmienky na prácu ( len sa treba vedieť aj správne obliecť na danú činnosť ), len presun na jaskyniarsku základňu, nemusí byť vždy ideálny.

Na základni sa vždy nájdu, donesú správne potravinové suroviny, ktoré keď sa s kumulujú v jednej nádobe v patričnom pomere, objeme, môže vzniknúť finálny produkt, ktorý unavených jaskyniarov dokáže zohriať a posilniť. Takto vznikla aj pred vianočná Speleo kapustnica, ktorá mala prekvapivý úspech. Škoda, že nemala šancu dozrieť na viacnásobný ohrev a tým získať adekvátny stupeň TOP Speleo kapustnica, ale zas bude príležitosť si to zopakovať, myslím pracovne ?

 

Jano

PS: Celoročne sa aj potápame v príslušných jaskyniach na Slovensku, keď situácia COVID 19 povolí ?

, Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou , Borinský kras pod bielou prikrývkou

Email: Jano Blaho