, SPRÁVA O ČINNOSTI OS Ružomberok za rok 2018

SPRÁVA O ČINNOSTI OS Ružomberok za rok 2018

Rok 2018 bol v našej jaskyniarskej skupine nadpriemerne úspešný. Skupina patrila medzi najaktívnejšie na Liptove a úspešne si frčíme na kontinuálnej vlne výskumu. Práve preto za nami stoja aj jasné a úspešné výsledky. Nepamätáme si roky, kedy by sa urobilo toľko produktívnej práce v jaskyniach a zároveň sme precestovali toľko sveta.

Našu aktivitu kombinujeme so skialpovaním, horským bicyklovaním, lezením na skalách a ľade, ale aj inými nemenej zaujímavými aktivitami, ktoré Liptovský kraj ponúka. Je potešujúce, že členovia klubu si na tento voľnočasový koníček nájdu čas popri svojej rodine, práci a iných nemenej zaujímavých aktivitách. Cieľom akcií nie je napísať najzaujímavejší článok a nafotiť čo najkrajšie fotky na socialistické siete, ale získať dobrý pocit z dlhoročnej páce. Na túto prácu nadväzuje aj dobrá spoločná nálada na akciách.

Niekedy dostávame otázky od zvedavých ludi, ktorí nad nami krútia hlavou:
Prečo roky skúmame niečo, čo pomôže až budúcim generáciám? Prečo pokračujeme na miestach, kde ostatní to už dávno vzdali? Prečo trávime hodiny tým, čo by možno moderná technika urobila za minútu? Prečo robíme prácu, ktorá väčšinu obyčajnej populácie nezaujíma? Prečo cestujeme do krajín do ktorých väčšina ľudí necestuje a objavuje neobjavené? Prečo? Pretože, keď máte v živote svoje ideály, čaká Vás úspešná cesta. Pretože, keď máte v živote svoje ideály – nemôžete inak…

Práve preto dúfame, že už budúci rok prinesieme ešte zaujímavejšie výsledky a naša skupina bude opäť najaktívnejšia v celej Slovenskej speleologickej spoločnosti.

Viac tu:

Zo života v OS Ružomberok – keď sa po akcii zíde dobrá partia…

Uverejnil používateľ Oblastná speleologická skupina Ružomberok Štvrtok 27. decembra 2018
, SPRÁVA O ČINNOSTI OS Ružomberok za rok 2018
Prieskum na Salatíne v Nízkych Tatrách